OIO Rammeværk

OIO Rammeværk

Offentlig Information Online er et koncept, der er ca. 15 år gammelt - idag drives denne information af Digitaliseringsstyrelsen og de udgav i juni 2017 en ny hvidbog om digital arkitektur, samt nye Fællesoffentlige regler for begrebs- og datamodellering.

 

Samtidig med dette blev en hjemmeside, som skal hjælpe med at operationalisere de nye arkitekturprincipper og modelleringsregler, lanceret. Der kan du bestille hvidbogen og læse mere om arkitektur.

Togaf Framework

Togaf Framework

The Open Group Architectual Framework - TOGAF - er en af de mest anerkendte og udbredte rammeværk for Enterprise Arhcitecture. 

 

The Open Group er et samarbejde mellem nogle af IT verdenens største spillere, herunder IBM og Oracle. De står bag mange standarder og retningslinier som hele branchen nyder godt af - de er også gruppen bag UML - Unified Modelling Language, som er et modelleringsværktøj, som kan anvendes til dokumentation af en organisations forretningsprocesser og derefter anvendes af mange EA værktøjer.

 

Du kan læse mere om TOGAF her.

Zachmans Framework

The Zachman Framework

John Zachman er manden der først lavede et EA rammeværk.

Han arbejdede som konsulent for en stor amerikansk flyproducent og manglede en skematisk fremstilling af den ret komplicerede og omfattende proces det er at konstruere et fly og kom op med dette rammeværk.

Dermed lagde han grunden til det vi idag kalder Enterprise Architecture.